Yüz Yüze Sınavlarda Son Durum

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yazı ile günde iki sınav yapılarak Mart ayının sonuna kadar tüm sınavların tamamlanması gerekmektedir. Bu durumda öğrencilerimiz için haftaya pazartesi günü sınavlar başlıyor.

25.03.2021 409

25-03-2021

İKİNCİ DÖNEM YAPILACAK ÖLÇME DEĞERLENDİRME ESASLARI:

1- 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin puanlar Millî Eğitim Bakanlığı OkulÖncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin Ölçme ve Değerlendirme hükümleri esas alınarak verilecektir.

2- Bütün risk gruplarındaki illerde tüm sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecektir.

3- Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinde herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır.

5- Birinci sınavlarla ilgili takvim ivedilikle belirlenerek öğrenci ve velilerine duyurulacaktır.

İkinci dönem yapılacak yukarıdaki ölçme değerlendirme esasları Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 02.03.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-21569446 sayılı yazısı ileb belirtilmiş olup

Ayrıca;

6- Sınavların konuları ikinci dönem yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla işlenen

kazanımlardan oluşacaktır.

7- Günde en fazla iki sınav yapılacaktır.

8- Sınavlar, seçmeli derslerde dâhil olmak üzere tüm derslerden Mart 2021 sonuna kadart tamamlanmasına dikkat edilecektir.

İyi çalışmalar.

25-03-2021